Mijn wandelvakanties in Duitsland, Belgie en Italie

een leuke huifkartocht maken tijdens vakantie

Wanneer een huifkartocht maken

wandelen is een goede manier om de natuur te ontdekken. Dat kan echter ook tijdens een huifkartocht. Vooral in de zomermaanden zie je groepen mensen een huifkartocht maken, door de mooiste natuurgebieden. Veelal gaat dat gepaard met veel gezelligheid en plezier. Een huifkartocht is een prachtige ontspannen belevenis en ideaal tijdens een dagje uit met familie, vrienden of de sportvereniging.

Er hoeft geen speciale gelegenheid te zijn voor een huifkartocht. Je kunt een huifkartocht boeken en je eigen wensen kenbaar maken. Die wensen kunnen te maken hebben met de omgeving waar je doorheen wilt rijden of de cafés en eetgelegenheden waar de tocht langs moet gaan.

Vaak hebben de bedrijven die huifkartochten organiseren ook de mooiste ideeën. Huifkartochten zijn mogelijk voor een korte tijdsduur van 1 of 2 uur, maar hele dagdelen of zelfs dagen inclusief drank, eten en life muziek behoren ook tot de mogelijkheden. Huifkartochten zijn leuk voor verjaardagen, vrijgezellenfeesten, jubileums of voor een bruiloft.

Waarom een koets huren

Een koets is vooral een prachtig vervoermiddel voor een bruidspaar op de dag van hun leven. Heerlijk romantisch met z'n tweeën in een prachtige koets met paarden ervoor, van locatie naar locatie gereden worden. De koetsier doet hier al het werk en het bruidspaar kan volop genieten van de rit. Met koetsen heb je diverse keuze mogelijkheden. Een openkoets op een zomerse dag is natuurlijk geweldig, alleen heb je dit in Nederland niet altijd voor het zeggen. Verder heb je de keuze uit verschillende modellen, van antiek tot modern. Een koets huren is tevens leuk, indien het om een persoon gaat die om welke reden dan ook in het zonnetje mag worden gezet. Niet altijd hoeft het een speciale gelegenheid te zijn. Een koets huren kan namelijk ook fantastisch zijn, wanneer je gewoon lekker van de natuur wilt genieten.

Waar boek ik de beste huifkartocht

Er zijn tal van aanbieders van huifkartochten. Zorg dat je eerst goed weet wat je wensen zijn en waar de huifkartocht aan moet voldoen. Is dit namelijk bekend, dan wordt het zoeken makkelijker en kun je selecteren op de beste opties. Laat je adviseren door de aanbieder van huifkartochten, zodat je precies weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het internet is een ideaal medium om op zoek te gaan naar een mooie huifkartocht. Door eenvoudig bij een zoekmachine, huifkartocht en de omgeving waar de tocht plaats moet vinden in te toetsen, krijg je tal van aanbieders voorgeschoteld.

Waar huur ik een koets?

Indien je een koets wilt huren, is de gelegenheid waarvoor je de koets huurt en de periode waarin je de koets wilt huren van belang. Zijn deze zaken duidelijk, dan kun je gaan kijken welke verhuurder van koetsen aan jou eisen kan voldoen. Er zijn tal van bedrijven die koetsen verhuren. Aan te raden is echter een stalhouderij. Een stalhouderij heeft namelijk mensen in dienst, die zeer ervaren zijn met paarden. Daarnaast heeft een stalhouderij de klasse en stijl, die vaak nodig is voor gelegenheden zoals een bruiloft.

Meerdaagse trektochten

Wist u dat u ook meerdaagse trektochten kan maken? U kan dan overnachten in een tent of hotel. Een hotel is comfotabel. Een tent is meer avontuurlijk. Zeker indien er 's avond seen kamvuur gemaakt kan worden. neem bij het kamperen wel een goed slaapzak mee. Een warm dekbed kan in de zomer ook zeer comfortabel zijn.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn helemaal afhankelijk van de wensen die je ten opzichte van de huifkartocht hebt of het type koets dat je huurt. Bij huifkartochten zijn de prijzen vaak p.p. omdat er meestal eten en drinken bij in zit. Dit kan oplopen van een eenvoudige tocht die € 15,- p.p. kost tot een super de luxe huifkartocht van meer dan € 40,- p.p. Een koets huren is geheel afhankelijk van het aantal rijtuigen, de paarden en de locatie. Ook kan dit enorm per bedrijf verschillen. Prijzen voor een koets zijn bij de verhuurders opvraagbaar. Via internet kun je zo'n aanvraag versturen, zodat je binnen enkele dagen de juiste prijzen weet.

Zelf huifkartochten organiseren?

Uiteraard kan je zelf een tocht per huifkar gaan organiseren. Je hebt geen echte opleiding nodig. Wel moet je paardrijles hebben gehad, zodat je weet hoe je moet werken met paarden.

Reacties

Reacties

remy

een leuke huifkartocht duitsland
reisverhaal/95483 leuke huifkartocht duitsland

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!